Únia sa dištancuje od konania V. Tomanovej, poškodila jej dobré meno

NETKY.SK • 16 September 2010, 12:07 • 2 min
Únia sa dištancuje od konania V. Tomanovej, poškodila jej dobré meno

Únia sa dištancuje od konania V. Tomanovej, poškodila jej dobré meno

slovakia

left justify in out

img

Republiková únia zamestnávateľov (RÚZ) nesúhlasila v rámci projektu sociálneho dialógu s odmeňovaním riadiaceho výboru projektu, a teda aj s plácou exministerky práce Viery Tomanovej a jej štátnej tajomníčky Emílii Kršíkovej. "V tejto súvislosti sa dištancujeme od konania bývalých predstaviteliek ministerstva práce, ktoré svojím neetickým konaním nepriamo poškodili dobré meno RÚZ," konštatuje únia v stanovisku.
      Ako sa ďalej uvádza vo vyhlásení, únia tiež viackrát namietala navrhovaný spôsob alokácie prostriedkov medzi priame a nepriame výdavky. "Návrhy RÚZ však presadené neboli, nakoľko únia bola opakovane zástupcami vlády, odborov a Asociáciou zamestnávateľských zväzov a združení SR prehlasovaná," pripomína únia.
      Únia sa tiež sťažuje na najmenšie zastúpenie v riadiacom výbore, má len jedného člena z dvanástich. Aj napriek svojim tvrdeniam chce únia v projekte pokračovať, avšak pod podmienkou "zmysluplnosti, transparentnosti a minimálnymi zásahmi štátu". "To je možné zabezpečiť realizáciou opatrení pôvodne navrhovanými úniou," podotýka sa v stanovisku.
      Súčasná štátna tajomníčka rezortu práce Lucia Nicholsonová (SaS) 7.9. obvinila bývalú ministerku i tajomníčku rezortu práce, že sa obohacovali na projekte Centra vzdelávania, organizácie v priamej pôsobnosti rezortu, ktorý bol financovaný z eurofondov. "Pani ministerka podpísala dve príkazné zmluvy. Jednu pre Bratislavský samosprávny kraj a druhú pre zvyšok Slovenska. Jej hodinová odmena dosahovala výšku 37,50 eura," uviedla na brífingu Nicholsonová.
      Májová výplata exministerky za odborné participovanie na národnom projekte Centra vzdelávania predstavovala sumu 375 eur za desať odpracovaných hodín. V júni si Tomanová prilepšila sumou 1125 eur za 30 odpracovaných hodín, siedmy mesiac v roku si zatiaľ súčasná poslankyňa Národnej rady (NR) SR nevyúčtovala. Rovnaké sumy v spomínaných mesiacoch zarábala aj Kršíková.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies