Únia autodopravcov vstúpila do ostrého štrajku, chystá blokácie ciest!

NETKY.SK • 4 Marec 2014, 10:05 • 2 min
Únia autodopravcov vstúpila do ostrého štrajku, chystá blokácie ciest!

BRATISLVA – Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) vstupuje do ostrého štrajku, ktorého súčasťou majú byť aj blokácie ciest. "Začali hodiny do ostrého štrajku, kamióny vyjdú do ulíc," vyhlásil dnes pre TASR Milan Laurinec z UNAS.

slovakia

left justify in out

Dopravcovia sa podľa vlastných slov obávajú, že vláda nenaplní podmienky, na ktorých sa dohodli s rezortom dopravy a majú pocit, že štát ich "vodí za nos". Kedy konkrétne sa blokácie spustia a ktorých miest či ulíc sa budú týkať, to chcú dopravcovia upresniť neskôr. "Cieľom štrajku je urgentné dosiahnutie štandardných podmienok podnikania nielen v autodoprave," vysvetlila únia vo svojom stanovisku.
      

UNAS pripúšťa, že sa na rokovaní s rezortom dopravy dohodlo napríklad nespoplatnenie prejazdov cez intravilány obcí, zaručenie nespoplatnenia ciest II. a III. triedy a ostatných ciest I. triedy. Upraviť sa majú tiež pokuty za mýtne prehrešky na európsky priemer, prehodnocovať sa má zákaz prejazdu pre kamióny po cestách II. a III. triedy. V mýte sa majú tiež "vychytať" niektoré jeho nedostatky. Rokovalo sa aj o znížení dane z motorových vozidiel a znížení spotrebných daní ovplyvňujúcich cenu nafty.
      

"Po opakovaných urgenciách s riešením a garantovaním dohodnutých podmienok autodopravcovia usúdili, že sú 'vodení za nos'," domnieva sa UNAS. Ministerstvo dopravcom podľa únie podsúva iné verzie dohody a nie je schopné dodať ani zápisnicu z rokovania. "Tento postup hodnotia autodopravcovia ako snahu vlády prečkať blížiace sa voľby," konštatujú vo svojom stanovisku. Práve z obavy o nenaplnenie dohodnutých podmienok pristúpili na ostrý štrajk.





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies