Únia autodopravcov Slovenska hrozí v krajnom prípade štrajkom

NETKY.SK • 23 September 2015, 13:41 • 2 min
Únia autodopravcov Slovenska hrozí v krajnom prípade štrajkom

PODBIEL – Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) žiada bezodkladné dočasné zrušenie zákazu prejazdu nákladných áut po možných obchádzkových trasách v súvislosti s mimoriadnou situáciou na hlavnom cestnom ťahu Oravou kvôli poškodenému mostu medzi obcami Podbiel a Nižná.

slovakia

left justify in out

Predseda UNAS Róbert Huran pre TASR vysvetlil, že treba ihneď dočasne zrušiť zákaz prejazdu vozidiel s celkovou dĺžkou nad 12 metrov na spojnici medzi hornou Oravou a Kysucami cez Oravskú Lesnú. "Zároveň treba ihneď zrušiť novoosadený zákaz pre vozidlá nad 18 ton cez horský priechod Príslop," spresnil.

 

"V piatok 25. septembra budeme o tomto absurdnom stave rokovať s predstaviteľmi ministerstva dopravy SR a Slovenskej správy ciest. Dúfam, že nájdeme pochopenie a ústretovosť, v opačnom prípade nám nezostane nič iné, iba v sobotu 26. septembra začať štrajk, ktorý zablokuje celý Žilinský kraj," zdôraznil Huran.

 

Jeden z najviac dotknutých autodopravcov Anton Klimčík z neďalekého Zákamenného prízvukoval, že horná Orava je totálne paralyzovaná. "Žiadne vozidlá nad 18 ton sa nedostanú do a z okresu Námestovo bez porušenia pravidiel. Treba si uvedomiť, že na cestách II. triedy je tranzit zo zákona zakázaný," dodal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies