UNHCR preskúma ponuku na návrat humanitárnych organizácií do Somálska

NETKY.SK • 8 Júl 2011, 10:19 • 2 min
UNHCR preskúma ponuku na návrat humanitárnych organizácií do Somálska

UNHCR preskúma ponuku na návrat humanitárnych organizácií do Somálska - Politika Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) preskúma najnovšiu ponuku militantnej somálskej organizácie aš-Šabáb o možnosti návratu humanitárnych organizácií. Uviedla to

slovakia

left justify in out

img

Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) preskúma najnovšiu ponuku militantnej somálskej organizácie aš-Šabáb o možnosti návratu humanitárnych organizácií. Uviedla to dnes hovorkyňa UNHCR Melissa Flemingová.
      Najnebezpečnejšia somálska militantná skupina v stredu oznámila, že kvôli hladu a suchu v regióne možno povolí návrat humanitárnych organizácií na ňou kontrolované územia.
      UNHCR už vzhľadom na rastúce násilie a sucho v Somálsku varoval pred "nepredstaviteľnou ľudskou tragédiou". Situácia v Somálsku - krajine zmietanej občianskou vojnou - sa monitoruje každý týždeň, povedala Flemingová v rozhovore pre rakúsky rozhlas ORF.
      Humanitárne organizácie sa vrátia hneď, ako sa situácia zlepší, zdôraznila hovorkyňa UNHCR. Keňa sa k utečencom zo Somálska chová veľmi veľkoryso a nepotrebujú žiadosti o azyl. Denne príde do Kene vyše 1500 utečencov, pripomenula Flemingová.
      Milície Aš-Šabábu ovládajú veľké časti Somálska a doteraz humanitárnym organizáciám zo Západu odmietali prístup. V stredu hovorca organizácie uviedol, že je vítaný každý, kto chce pomôcť - bez ohľadu na to, či je moslim alebo nie.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies