UNHCR: Do Talianska dorazilo tento rok vyše 100-tisíc migrantov

NETKY.SK • 15 August 2014, 06:50 • 2 min
UNHCR: Do Talianska dorazilo tento rok vyše 100-tisíc migrantov

MILÁNO - Úrad Vysokej komisárky OSN pre utečencov (UNHCR) informoval, že tento rok dorazilo do Talianska po mori vyše 100.000 migrantov - viac ako polovica z nich sú utečenci pred vojnou alebo prenasledovaním. Správu priniesla tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

UNHCR dnes obnovil svoju výzvu voči európskym krajinám, aby poskytli alternatívy k nebezpečným plavbám po Stredozemnom mori, pretože migrantov často prevážajú pašeráci na rybárskych člnoch nevhodných na takúto plavbu. UNHCR odhadol, že tento rok zahynulo alebo zmizlo pri plavbe cez Stredozemné more až 1500 migrantov, pričom len od júna ich bolo 1300.

 

Včera dorazilo na brehy Talianska vyše 1900 migrantov, takže ich celkový tohtoročný počet je aktuálne 100.475 a ďaleko prevyšuje vlaňajších 42.000 migrantov. UNHCR uviedol, že 29 percent tohtoročných príchodzích predstavujú Eritrejčania a 18 percent tvoria Sýrčania, obe skupiny sú pokladané za utečencov.

 

Hovorkyňa UNHCR Barbara Molinariová apelovala, že ľuďom utekajúcim pred vojnou "by mali poskytnúť iné spôsoby, ako sa dostať do Európy".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies