Unesený thajský tanker našli, piráti ukradli náklad

NETKY.SK • 2 Jún 2014, 07:11 • 2 min
Unesený thajský tanker našli, piráti ukradli náklad

KUALA LUMPUR - Thajský ropný tanker, ktorého únos nahlásili pred dvoma dňami, sa našiel so všetkými členmi posádky. Piráti však ukradli jeho náklad a poškodili komunikačné zariadenia, oznámil dnes Medzinárodný úrad pre námornú dopravu (IMB).

slovakia

left justify in out

Tanker MT Orapin 4 so 14-člennou posádkou stratil kontakt s úradmi v piatok po tom, ako vyplával z terminálu v Singapure do Indonézie. IMB krátko na to zverejnil upozornenie a výzvu všetkým lodiam, aby dávali pozor, či plavidlo niekde neuvidia.
      

Tanker napokon doplával do prístavu v Thajsku v nedeľu večer a tamojšie úrady budú incident vyšetrovať, povedal vedúci centra IMB pre oznamovanie pirátskych činov Noel Choong pre agentúru Reuters.
      

V apríli údajní piráti obsadili v Malackom prielive japonský ropný tanker Naniwa Maru 1 a odcudzili z plavidla motorovú naftu v hodnote vyše 2,5 milióna dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies