Unesenú Francúzku už prepustili na slobodu, prispel k tomu aj arcibiskup

NETKY.SK • 24 Január 2015, 07:11 • 2 min
Unesenú Francúzku už prepustili na slobodu, prispel k tomu aj arcibiskup

PARÍŽ/BANGUI - Francúzska humanitárna pracovníčka, ktorú v pondelok uniesli povstalci v Stredoafrickej republike (SAR), je opäť na slobode.

slovakia

left justify in out

V Paríži o tom dnes "s obrovskou úľavou" informoval francúzsky minister zahraničných vecí Laurent Fabius, uviedla agentúra DPA.

 

Šesťdesiatsedemročná žena pôsobila v dedinách SAR v službách jednej katolíckej organizácie a pomáhala v oblasti zdravotníctva a vzdelávania. Arcibiskup z Bangui prispel podľa Fabiusových slov k  prepusteniu Francúzky na slobodu.
      

Obeťou únosu sa podľa miestnych médií stal aj miestny spolupracovník organizácie. Francúzsky rezort diplomacie ešte v pondelok vyzval únoscov, aby prepustili ženu pôsobiacu v humanitárnej organizácii.

 

Stredoafrická republika je už dva roky zmietaná konfliktami medzi kresťanmi a moslimami, ktoré si v uplynulom roku vyžiadali viac ako 5000 životov. Bezpečnostná situácia v krajine sa však zlepšuje. Pôsobia v nej mierové jednotky OSN a Francúzsko oznámilo, že stiahne 500 z 2000 vojakov, ktoré vyslalo do svojej bývalej kolónie s cieľom zabrániť ďalšiemu krviprelievaniu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies