Unesení talianski kňazi a kanadská rehoľníčka sú na slobode

NETKY.SK • 1 Jún 2014, 13:30 • 2 min
Unesení talianski kňazi a kanadská rehoľníčka sú na slobode

DAKAR - Dvaja talianski kňazi a jedna kanadská rehoľníčka, ktorí sa v apríli v Kamerune stali obeťami únosu, sa dnes dostali na slobodu. Z ich únosu je podozrievaná islamistická skupina Boko Haram, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Kamerunský minister informácií Issa Tchiroma Bakary dnes v telefonickom rozhovore pre agentúru Reuters potvrdil, že trojica je na slobode a v dobrom zdraví. Dodal, že kňazov s rehoľníčkou prepravia letecky do kamerunskej metropoly Yaoundé.
      

Prepustenie Gianantonia Allegriho, Giampaola Martu a Gilberte Bussierovej potvrdilo dnes aj talianske ministerstvo zahraničných vecí i Vatikán. O rozuzlení prípadu bol informovaný aj pápež František.
      

Talianske MZV sa poďakovalo za súčinnosť kanadským a kamerunským úradom, ale neuviedlo podrobnosti, ako došlo k prepusteniu.
      

Únos sa odohral v noci na 5. apríla, keď do domov kňazov a mníšky vo farnosti Maroua na severe Kamerunu vnikli dve skupiny ozbrojených mužov. 
      

Talianske médiá špekulovali, že únos mohli uskutočniť militantní islamisti z organizácie Boko Haram, ktorá v rámci svojej islamistickej revolty zabila na území severnej Nigérie, hraničiacej s Kamerunom, už tisícky ľudí. Talianske MZV ani iné oficiálne zdroje však tieto dohady doteraz nepotvrdili. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona