Unesené ženy boli každý deň zväzované reťazami po dobu 10 rokov

NETKY.SK • 9 Máj 2013, 06:57 • 2 min
Unesené ženy boli každý deň zväzované reťazami po dobu 10 rokov

CLEVELAND - Americká polícia vyšetrujúca únos troch žien z Ohia našla v dome, kde ich pravdepodobne desať rokov väznili, povrazy a reťaze. Mladé Američanky zadržiavané v meste Cleveland oslobodil v pondelok sused ich väzniteľa po tom, čo z domu počul naliehavý krik.

slovakia

left justify in out

"Máme dôkazy, že boli zväzované, v chodbe boli reťaze a povrazy," povedal clevelandský šéf polície Michael McGrath pre televíziu NBC a dodal, že ľudské pozostatky v dome nenašli. Podľa jeho slov momentálne vypočúvajú tak obete, ako aj podozrivých, proti ktorým budú vznesené obvinenia neskôr počas dňa. Kým vypočúvanie neskončí, nie je možné presne povedať, ako bolo so ženami zaobchádzané, povedal McGrath. Naznačil však, že ich z domu na zadný dvor púšťali len veľmi zriedka a dodal, že ich dobrý zdravotný stav je vzhľadom na okolnosti prekvapivý. Zdôraznil tiež, že polícia urobila pred ich útekom všetko pre to, aby ich našla.

Dvadsaťsedemročnú Amandu Berryovú uniesli v roku 2003, keď mala 16 rokov. Našli ju spolu so 6-ročnou dcérkou, ktorú porodila v zajatí. Podobný osud postihol aj 23-ročnú Ginu DeJesusovú vyhlásenú za nezvestnú o rok neskôr, keď mala 14 rokov. Dnes 32-ročná Michele Knightová zase zmizla v roku 2002 vo veku 20 rokov. Všetky tri žili v rovnakom dome, kde ich väznil 52-ročný bývalý šofér školského autobusu Ariel Castro, pôvodom Portoričan. Spolu s ním zatkla polícia aj jeho dvoch bratov, 54-ročného Pedra a 50-ročného Onila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies