Unesené nigérijské školáčky: Rodičia chystajú protest za ich prepustenie!

NETKY.SK • 30 Apríl 2014, 18:37 • 2 min
Unesené nigérijské školáčky: Rodičia chystajú protest za ich prepustenie!

ABUJA - V nigérijskom hlavnom meste Abuja plánujú masové demonštrácie za prepustenie viac ako 200 školáčok, ktoré pred dvoma týždňami zajali militanti.

slovakia

left justify in out

Protestujúci žiadajú parlament aj vládu, aby spravili viac pre ich prepustenie. Organizátorka podujatia Hadiza Balaová pre spravodajský portál BBC uviedla, že ženy chcú vedieť, prečo nigérijskí vojaci urobili tak málo pre nájdenie unesených mladých dievčat. Varovala tiež pred tým, že podobné prípady sa môžu aj vďaka nedbalému prístupu bezpečnostných zložiek množiť.

 

Takmer 200 unesených nigérijských školáčok sa muselo podľa nigérijských médií násilím vydať za islamistov. Muži zaplatili za každé dievča ako "sobášne" 2000 nigérijských nairov (deväť eur). Po sobášnom obrade dievčatá údajne odvliekli do susedného Kamerunu a Čadu. Dievčatá vo veku 16 až 18 rokov uniesli zo školského internátu v Nigérii v noci zo 14. na 15. apríla islamskí teroristi zo skupiny Boko Haram. Okrem predpokladaného masového sexuálneho zneužívania museli tínedžerky slúžiť islamským teroristom aj ako živé štíty. Úrady dlhý čas zatajovali počet unesených dievčat, no minulý týždeň priznali, že ich bolo 230.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies