Unesené nigérijské školáčky prinútili k sobášom za 9 eur!

NETKY.SK • 29 Apríl 2014, 15:32 • 2 min
Unesené nigérijské školáčky prinútili k sobášom za 9 eur!

ABUJA - Takmer 200 unesených nigérijských školáčok sa muselo podľa nigérijských médií násilím vydať za islamistov. Muži zaplatili za každé dievča ako "sobášne" 2000 nigérijských nairov (9 eur).

slovakia

left justify in out

 Po sobášnom obrade dievčatá odvliekli do susedného Kamerunu a Čadu, povedal istý Nigérijčan pre denník Daily Trust. "Dievčatá previezli po Čadskom jazere v člnoch do zahraničia," povedal muž.

 

Dievčatá vo veku 16 až 18 rokov uniesli zo školského internátu v Nigérii v noci zo 14. na 15. apríla islamskí teroristi zo skupiny Boko Haram. Okrem predpokladaného masového sexuálneho zneužívania museli tínedžerky slúžiť islamským teroristom aj ako živé štíty. Úrady dlhý čas zatajovali počet unesených dievčat, no minulý týždeň priznali, že ich bolo 230. 


Utiecť teroristom sa podarilo len približne 40 dievčatám. Keďže vláda doteraz nepredložila žiadne výsledky ich hľadania, v Nigérii vládne podozrenie, že časti bezpečnostných síl s islamistami z Boko Haram sympatizujú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies