UNESCO v spolupráci s WJC spustilo webovú stránku o holokauste

NETKY.SK • 19 November 2018, 18:15 • 2 min
UNESCO v spolupráci s WJC spustilo webovú stránku o holokauste

PARÍŽ - Organizácia Spojených národov pre vzdelávanie, vedu a kultúru (UNESCO) spustila v spolupráci so Svetovým židovským kongresom (WJC) webovú stránku s cieľom čeliť antisemitizmu a popieraniu holokaustu.

slovakia

left justify in out

Generálna riaditeľka UNESCO Audrey Azoulayová a predseda WJC Ronald Lauder oznámili zriadenie interaktívneho portálu "Fakty o holokauste" v pondelok v parížskom sídle OSN.

 

Nová stránka https://aboutholocaust.org/, ktorá obsahuje množstvo informácií týkajúcich sa vyhladzovania židovského obyvateľstva nacistami, bola vytvorená za účelom boja proti "narastajúcej nenávisti a dezinformáciám na internete", čo sa týka židovských záležitostí, uviedlo UNESCO.

 

 

Spustenie stránky prichádza päť mesiacov po tom, ako táto organizácia zverejnila prvé výchovno-vzdelávacie smernice o boji proti antisemitizmu v rámci OSN.

 

Agentúra AP pripomína, že tieto iniciatívy UNESCO prichádzajú v čase, keď sa Izrael pripravuje na vystúpenie z tejto organizácie, ktorú obviňuje z protiizraelských postojov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies