Underworld zverejnili skladbu I Exhale

NETKY.SK • 19 Január 2016, 16:34 • 2 min
Underworld zverejnili skladbu I Exhale

BRATISLAVA - Britská elektronická formácia Underworld zverejnila skladbu I Exhale.

slovakia

left justify in out

Novinka je prvým singlom z očakávaného albumu Barbara Barbara, we face a shining future, ktorý skupina plánuje vydať 18. marca. Duo predtým predstavilo ukážku nahrávky v podobe mixu Shining future part 1. Album, ktorý bude obsahovať celkovo sedem skladieb, sa dostane na trh na CD, vinyle či v deluxe edícii.


Underworld vznikli v roku 1980 v Cardiffe. Okrem zakladateľov Karla Hydea a Ricka Smitha vo formácii pôsobilo viacero hudobníkov, vrátane Darrena Emersona. V súčasnosti pozíciu koncertného klávesáka zastáva Darren Price. Formácia debutovala v roku 1988 albumom Underneath the Radar. Po ňom nasledovali Change the Weather (1989), dubnobasswithmyheadman (1994), Second Toughest in the Infants (1996), Beaucoup Fish (1999), A Hundred Days Off (2002), Oblivion with Bells (2007) a Barking (2010). Underworld okrem toho pracovali na viacerých soundtrackoch, vydali tiež 18 živákov či štyri kompilácie. Členovia majú na konte aj sólové albumy. V roku 2012 sa Underworld postarali o hudobnú stránku otváracieho ceremoniálu olympijských hier v Londýne. Najznámejšou skladbou formácie je Born Slippy .NUXX, ktorá sa objavila aj vo filme Trainspotting (1996) režiséra Dannyho Boylea.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies