Underworld chystajú nový album

NETKY.SK • 8 Október 2014, 14:51 • 2 min
Underworld chystajú nový album

LONDÝN - Britská elektronická formácia Underworld chystá nový album. Pre portál DigitalSpy to uviedol jeden zo zakladateľov skupiny Karl Hyde.

slovakia

left justify in out

"Vrátili sme sa do štúdia, no nachvíľu sa práce zastavili pre náš koncert v Royal Festival Hall," prezradil Hyde počas rozhovoru. "Je to približne päť rokov, čo sme pracovali na spoločnej štúdiovke. Samozrejme sme robili na iných projektoch, no od posledného albumu Barking ubehlo veľa času," pokračoval tiež 57-ročný hudobník. Ako sa tiež Hyde vyjadril, prvý deň v štúdiu bol preňho a tiež jeho kolegu Ricka Smitha príjemný. "Obaja sme si ho užili a výsledok bol skutočne dobrý," povedal Hyde, pre ktorého je v súčasnosti Underworld prioritou.

 

Okrem pripravovaného nového albumu sa fanúšikovia a fanúšičky elektronickej formácie môžu tešiť na reedíciu viacerých známych nahrávok, ktorú v pondelok 6. októbra odštartovalo vydanie remastrovanej verzie albumu dubnobasswithmyheadman z roku 1994. "Nahrali sme improvizácie okolo albumov a tiež sme vystupovali v internetových rádiách. Navyše máme zbierku nevydaných skladieb alebo alternatívnych verzií," prezradil Hyde. Kapela sa v sobotu 11. októbra s nahrávkou dubnobasswithmyheadman predstaví v londýnskej Royal Festival Hall. Budúci rok by sa tiež mali vydať na turné. 

 

Underworld vznikli v roku 1980 v Cardiffe. Okrem zakladateľov Karla Hydea a Ricka Smitha vo formácii pôsobilo viacero hudobníkov, vrátane Darrena Emersona. V súčasnosti pozíciu klávesáka zastáva Darren Price. Formácia debutovala v roku 1988 albumom Underneath the Radar. Po ňom nasledovali Change the Weather (1989) a spomínaný dubnobasswithmyheadman (1994). Zatiaľ ostatnou sa stala štúdiovka Barking z roku 2010. Underworld okrem toho pracovali na viacerých soundtrackoch, vydali tiež 18 živákov či štyri kompilácie. Členovia majú na konte aj sólové albumy. V roku 2012 sa Underworld postarali o hudobnú stránku otváracieho ceremoniálu olympijských hier v Londýne. Najznámejšou skladbou formácie je Born Slippy (1995), ktorá sa objavila aj vo filme Trainspotting (1996) režiséra Dannyho Boylea. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies