UNB ošetrila vyše 80 ľudí, ktorí sa zranili pri páde na zamrznutých chodníkoch

NETKY.SK • 2 Február 2014, 16:15 • 2 min
UNB ošetrila vyše 80 ľudí, ktorí sa zranili pri páde na zamrznutých chodníkoch

BRATISLAVA - Na centrálnych príjmoch Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) ošetrili od dnešného rána do 16. h vyše 80 ľudí, ktorí sa zranili po páde na zamrznutých chodníkoch a cestách.

slovakia

left justify in out

"Takúto situáciu UNB ešte v tejto zimnej sezóne nezažila. Ľudí ošetrujeme počas celého dňa. Väčšina nepotrebuje hospitalizáciu," opísala situáciu hovorkyňa UNB Petra Stano Maťašovská.

Ľudia si pri páde najčastejšie porania ruky a nohy, vo vážnejších prípadoch si zlomia členky, zápästia, kľúčne kosti, rebrá, panvy. "Evidujeme aj otrasy mozgu a poranenia chrbtice," dodala hovorkyňa.

Predpoludním privážali záchranári najmä starších ľudí, ktorí sa zranili cestou do kostola. Medzi poranenými sú všetky vekové kategórie. Rušná bola aj noc zo soboty (1. 2.) na dnes.

Stano Maťašovská ubezpečila, že UNB zatiaľ nápor pacientov zvláda. "Situácia sa v Bratislave komplikuje od stredy 29. januára, keď sme počas dňa ošetrili približne 40 ľudí po páde na ľade. Počet pacientov denne stúpa. V sobotu počas dňa prekročil 60," poznamenala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies