UNB má v Ružinove nový komplex očných ambulancií

NETKY.SK • 21 Február 2017, 13:19 • 2 min
UNB má v Ružinove nový komplex očných ambulancií

BRATISLAVA - Pacientom v ružinovskej nemocnici s ochoreniami zraku slúžia už ambulancie v novom komplexe. Ten vznikol rekonštrukciou existujúcich priestorov na prízemí nemocničnej kliniky.

slovakia

left justify in out

"Komplex tvorí 13 ambulancií a priestranná čakáreň," povedala Petra Stano Maťašovská, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB), pod ktorú ružinovské zdravotnícke zariadenie patrí. Pacienti majú podľa hovorkyne "všetko na jednom mieste, čo im umožňuje ľahšiu orientáciu". "Nemusia sa už presúvať po budove medzi niektorými vzdialenými pracoviskami," uviedla. Nové priestory sú bezbariérové a vybavené klimatizáciou a novým nábytkom, renovácia stála približne 200.000 eur.

 

V očných ambulanciách nemocnice urobia týždenne vyše 800 vyšetrení. Darí sa najmä jednodňovej chirurgii, počet takýchto zákrokov stúpol za rok takmer o 20 percent. Najčastejšie ide o pacientov s vekom podmienenou makulárnou degeneráciou sietnice a sivým zákalom.

 

Časť očných ambulancií sídlila na treťom poschodí Nemocnice Ružinov. Do uvoľnených priestorov sa v marci presťahuje Gerontopsychiatrické oddelenie, ktoré dlhé roky sídlilo v Špecializovanej geriatrickej nemocnici Podunajské Biskupice. Sťahovanie tohto oddelenia súvisí s vyrovnaním vlastníckych vzťahov v pavilónoch, ktoré patria Kongregácii milosrdných sestier sv. Kríža.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona