UNAS vyhlásila štrajkovú pohotovosť, hrozí blokáciou ciest

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 12:04 • 2 min
UNAS vyhlásila štrajkovú pohotovosť, hrozí blokáciou ciest

BRATISLAVA - Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) vyhlásila štrajkovú pohotovosť a hrozí blokáciami ciest. Dopravcovia žiadajú splnenie svojich požiadaviek do 1. júna tohto roku.

slovakia

left justify in out

"Ak nebudú do 1. júna 2016 splnené požiadavky dopravcov, aktívnych ľudí a podnikateľov, tak vedzte, že spravíme všetko preto, aby minimálne Bratislava, Dunajská Streda a Žilina boli totálne zablokované s tým, že budeme požadovať predčasné voľby na Slovensku," zdôraznil v dnešnom stanovisku predseda UNAS Róbert Huran.

 

Autodopravcovia upozorňujú na blížiace sa predsedníctvo Slovenska v Rade EÚ a avizujú, že nebudú ustupovať akejkoľvek vláde ani o milimeter. "Európa potrebuje jasný odkaz čo nepotrebujeme na Slovensku a čo potrebuje celá EÚ," dodal Huran.

 

UNAS tak žiada od vlády napríklad zníženie a fixáciu spotrebnej dane z nafty a benzínu na minimálnu úroveň požadovanú EÚ, tiež zníženie sadzieb dane z motorových vozidiel podľa vzoru Českej republiky či zníženie dane z príjmu na 16 % alebo menej. Ďalej aj zrušenie daňovej licencie alebo zníženie odvodov tak, aby bol čistý príjem zamestnanca aspoň dve tretiny z jeho ceny práce.

 

UNAS už pritom štrajkovú pohotovosť vyhlásila aj v minulosti a pristúpili aj k blokáciám ciest. Okrem iného sa združeniu podarilo presadiť zníženie spotrebnej dane na naftu a v neskorších rokoch aj prejazdy cez intravilány obcí bez spoplatnenia mýtom či zníženie mýtnych pokút na približne polovicu.

 

Podľa rezortu dopravy bude možné o naplnení konkrétnych požiadaviek jednotlivých profesijných organizácií rokovať až po zostavení novej vlády a jej programového vyhlásenia. "Zástupcovia ministerstva dopravy sa pravidelne stretávajú s profesijnými organizáciami zo svojej pôsobnosti," reagoval hovorca rezortu dopravy Martin Kóňa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies