UNAS: Uvidíme, ako sa budú napĺňať ďalšie prísľuby ministerstva dopravy

NETKY.SK • 7 Apríl 2014, 18:25 • 2 min
UNAS: Uvidíme, ako sa budú napĺňať ďalšie prísľuby ministerstva dopravy

BRATISLAVA - Najzásadnejšie požiadavky dopravcov, čiže zrušenie mýta pri prejazdoch cez obce a deklarácia ministerstva o nespoplatnení ciest II. a III. triedy, už boli splnené. Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) však teraz očakáva, ako sa bude vyvíjať napĺňanie ďalších prísľubov zo strany rezortu dopravy.

slovakia

left justify in out

"Uvidíme, ako sa bude vyvíjať tento týždeň. Potom budeme múdrejší," skonštatoval pre TASR podpredseda UNAS Róbert Huran. Do minulého týždňa boli totiž podľa jeho slov kroky ministerstva dynamické. Ak sa však bude teraz posun v jednotlivých požiadavkách dopravcov naťahovať bez relevantného zdôvodnenia, autodopravcovia k tomu podľa Hurana zaujmú následne stanovisko. "Autodoprava je v mimoriadnej situácii, treba to riešiť," zdôraznil podpredseda UNAS.
     

Únia požaduje ešte napríklad to, aby boli pokuty za mýtne prehrešky na úrovni okolitých krajín EÚ, okrem tých opakovaných. Tiež, aby mali vodiči nákladných áut možnosť vojsť do debetu pri predplatenej forme platenia mýta. Pri tejto požiadavke prebieha podľa UNAS pripomienkovanie navrhnutej novely zákona o výbere mýta.
     

Dopravcovia chcú zároveň s ministerstvom a mýtnou firmou SkyToll riešiť menšie nedostatky v mýte, či prehodnotiť úseky ciest I. triedy, ktoré sú súbežné s diaľnicami a sú zaradené do mýtom spoplatnenej siete. V týchto veciach čakajú na rokovanie, rovnako tak aj v prípade prehodnotenia zákazov prejazdov kamiónov cestami II. a III. triedy. Pracovné skupiny sú podľa UNAS zriadené v prípade požiadavky na zníženie dane z motorových vozidiel a pri úprave spotrebných daní na naftu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies