UNAS spochybňuje udávanú výšku príjmov z mýta pre štát

NETKY.SK • 29 Jún 2010, 11:19 • 2 min
UNAS spochybňuje udávanú výšku príjmov z mýta pre štát

UNAS spochybňuje udávanú výšku príjmov z mýta pre štát

slovakia

left justify in out

Mýto k dnešnému dňu okradlo dopravcov alebo im spôsobilo škodu už o viac ako milión eur. Ak vezmeme do úvahy, že v systéme je zaregistrovaných 175.000 vozidiel, každého vodiča zaregistrovaného v systéme okradlo mýto priemerne o 6,64 eura. Píše sa okrem iného vo vyhlásení, ktoré dnes TASR poskytla Únia autodopravcov Slovenska (UNAS).
      UNAS sa zároveň ohradzuje proti vyhláseniam prevádzkovateľa stránky www.emyto.sk z 22. júna 2010 o zárobku pre štát, kedy si Slovenská republika údajne polepšila o 58,7 milióna eur. K spomínanému dátumu tvrdí, že oproti diaľničným známkam paradoxne vybrala o 8 miliónov eur viac ako v roku 2009. Takéto zahmlené komerčné vyhlásenia považuje únia za populistické a protištátne, nakoľko prevádzkovateľ stránky využívajúc logo NDS zatajuje náklady vynaložené štátom na jeho podnikateľskú činnosť. UNAS disponuje informáciami, že po zaplatení splátok mýta, mýtnej polície a ďalších nákladových položiek štátu je príjem z výberu elektronického mýta na hranici červených čísel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies