ÚMS: Žiada prezidenta, aby nepodpísal novelu zákona o cestnej premávke

NETKY.SK • 21 Júl 2011, 07:18 • 2 min
ÚMS: Žiada prezidenta, aby nepodpísal novelu zákona o cestnej premávke

ÚMS: Žiada prezidenta, aby nepodpísal novelu zákona o cestnej premávke

slovakia

left justify in out

img

Únia miest Slovenska (ÚMS) zaslala v piatok 15. júla prezidentovi SR Ivanovi Gašparovičovi žiadosť, aby nepodpisoval novelu zákona o cestnej premávke. Dôvodovom je jeden z pozmeňujúcich návrhov poslancov Národnej rady SR. Ten umožňuje, aby polícia vyradila z evidencie staré vozidlo, ak jeho vlastník najneskôr do 31. decembra 2012 predloží čestné vyhlásenie, že auto už fyzicky neexistuje.
      "Takýto nesystémový zásah do systémového právneho stavu, je v zásadnom rozpore so záujmami väčšiny obyvateľov našich miest a obcí," vysvetlili signatári únie. Poukazujú pritom na stav do roku 2004, kedy museli samosprávy vynakladať vlastne finančné prostriedky na odstraňovanie odstavených vrakov vozidiel.
      Nad rovnakou výzvou uvažuje aj Združenie miest a obcí Slovenska. Podľa jeho podpredsedu Milana Mušku toto opatrenie vytvára hrozbu, že sa zo Slovenska stane "divoká skládka autovrakov".
      "Pán prezident registruje túto požiadavku. Vždy, pri každom podpise zákona, ak sa prihlásia či už navrhovatelia alebo oponenti tohto zákona, snaží sa prihliadať na objektívne pripomienky," komentoval žiadosť prezidentov hovorca Marek Trubač s tým, že hlava štátu využije svoju zákonom stanovenú lehotu a najneskôr do 27. júla sa vyjadrí, či zákon poslancom parlamentu vráti alebo nie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona