Úmrtie Waltera Swinburna bola tragická nehoda

NETKY.SK • 9 Február 2017, 13:36 • 2 min
Úmrtie Waltera Swinburna bola tragická nehoda

LONDÝN - Decembrové úmrtie slávneho britského bývalého džokeja Waltera Swinburna vo veku 55 rokov bolo tragickou nehodou. Vo štvrtok to skonštatoval koroner okrsku Westminster na základe výsledkov vyšetrovania. Oxforského rodáka "Choirboy" Swinburna našiel jeho otec Wally na dvorčeku pod bytom v londýnskej Belgravii.

slovakia

left justify in out

Nešťastník podľahol zraneniam hlavy, ktoré utrpel, keď spadol z okna kúpeľne vo výške štyroch metrov. Podľa Swinburnovho otca k tomu viedol epileptický záchvat pri snahe zavrieť vzpriečené okno.

Swinburn sa trikrát presadil na kultovom klasickom The Derby v Epsome (Shergar 1981, Shahrastani 1986, Lammtarra 1995). V roku 1996 mal ťažký pád v Hongkongu na hipodróme Ša Tchin s koňom Liffey River. Skončil s prederavenými pľúcami, poškodeným ramenom a zlomenou kľúčnou kosťou aj rebrami, štyri dni bol v kóme. Džokejskú kariéru ukončil v sezóne 2000.

 

Jeho ďalšími zásadnými štvornohými partnermi okrem spomenutých boli All Along, Pilsudski, Shareef Dancer, Unite, Doyoun, Musical Bliss, Hatoof, Sayyedati, Buzzards Bay, Shadeed a Zilzal. V rokoch 2004 - 2011 pôsobil Walter Robert John Swinburn ako tréner a nazbieral viac ako 250 prvenstiev, predtým v sedle v kolíske turfu ich bolo 1392.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies