Úmrtie migranta pri policajnom zásahu vyvolalo v Španielsku násilné protesty

NETKY.SK • 11 August 2015, 18:07 • 2 min
Úmrtie migranta pri policajnom zásahu vyvolalo v Španielsku násilné protesty

MADRID - Polícia v španielskom regióne Katalánsko sa dnes dostala do potýčok s migrantmi vo vyhľadávanom prímorskom stredisku Salou, ktorí protestovali v súvislosti s úmrtím 50-ročného Senegalčana pri policajnom zásahu.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia katalánskej polície, na ktoré odkazuje agentúra AP, nemenovaný muž zomrel po tom, ako vyskočil z balkóna bytu na treťom poschodí. Urobil tak počas policajnej operácie v skorých ranných hodinách, zameranej proti miestnym obchodníkom s pirátskymi DVD nosičmi a inými výrobkami.

 

Policajný hovorca Xavier Gamez vyhlásil, že agenti zúčastňujúci sa na operácii chceli Senegalčana zatknúť, za jeho smrtiaci pád však nemôžu.

 

Desiatky rozhnevaných migrantov ohadzovali policajtov, ktorí sa ich opakovane snažili rozohnať, kameňmi, ako aj barovými stoličkami a stolíkmi. V súvislosti s protestmi v Salou zadržali najmenej 12 osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies