Úmrtie Junckerovej matky zatienilo jeho výročný prejav o stave EÚ

NETKY.SK • 9 September 2015, 12:46 • 2 min
Úmrtie Junckerovej matky zatienilo jeho výročný prejav o stave EÚ

ŠTRASBURG - Úmrtie matky predsedu Európskej komisie Jeana-Clauda Junckera zatienilo dnes jeho výročný prejav o stave EÚ adresovaný poslancom Európskeho parlamentu, uviedla agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatročnému Junckerovi však ani táto udalosť nezabránila v prednesení 80-minútového prejavu, ktorý agentúra Reuters označila ako bojovnú obranu riešenia migračnej krízy Európskou komisiou. 

 

Šéf EK pripustil, že po smrti matky a pre ťažkú chorobu svojho otca váhal, či prednesie výročnú správu pred EP, ale 60-ročný bývalý luxemburský premiér dodal, že to cítil ako povinnosť - voči svojmu úradu a svojej rodine.

 

"Môj otec, ktorý je chorý, a moja matka, ktorá zomrela, vždy pracovali," povedal Juncker novinárom v Štrasburgu po 80-minútovom bojovnom prejave v europarlamente a hlas sa mu pritom nakrátko zachvel. "A tak pracujem aj ja. A tak som tu," dodal.

 

Bývalý luxemburský premiér sa o osobnej tragédii počas prejavu priamo nezmienil, avšak predseda Európskeho parlamentu (EP) Martin Schulz mu následne poďakoval, že vystúpil aj napriek úmrtiu svojej matky a tiež vážnej chorobe svojho otca. Junckerova 87-ročná matka Marguerite skonala v nedeľu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies