Umožnili svojim deťom záškoláctvo, obvinili ich

NETKY.SK • 19 Február 2015, 12:25 • 2 min
Umožnili svojim deťom záškoláctvo, obvinili ich

BRATISLAVA - Polícia v Bardejove rieši dva prípady ohrozovania mravnej výchovy mládeže.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, v prvom prípade poverený príslušník PZ v Bardejove obvinil 24-ročnú ženu z obce Zborov za to, že nedbala na dochádzku svojho 6-ročného syna Mareka do školy. Marek ako žiak základnej školy mal od septembra do decembra minulého roka 130 neospravedlnených hodín. Polícia ženu stíha na slobode, pričom v prípade preukázania viny jej hrozia dva roky za mrežami.


Druhým prípadom sa zaoberá bardejovský vyšetrovateľ, ktorý obvinil 31-ročnú ženu tiež zo Zborova, ktorá v prvom polroku tohto školského roka nedbala na školskú dochádzku troch detí, ktorých bola zákonnou zástupkyňou. Žiak základnej školy 14-ročný Joachim má 166 neospravedlnených hodín, 12-ročný Richard 179 a 7-ročný Karol zameškal bez ospravedlnenia 104 hodín. Obvinenú ženu stíhajú na slobode, pričom jej hrozí väzenie na šesť mesiacov až tri roky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies