Umelkyňa tvorí obrazy pomocou namaľovaných pier

NETKY.SK • 24 Február 2018, 07:58 • 2 min
Umelkyňa tvorí obrazy pomocou namaľovaných pier

Nebaví vás chodiť do múzeí a obrazy vám pripadajú vo väčšine prípadov rovnaké a mnohokrát aj nudné? Potom pre vás máme niečo, čo vás snáď zaujme. Alexis Fraserová totiž tvorí svoje obrazy veľmi zvláštnym spôsobom. Farbu nanáša svojimi perami, ktoré si pred tým natrie farebným rúžom, informovali o tom Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Alexis Fraserová je úspešná maliarka, žijúca v kanadskom Toronte, ktorá dala farebným rúžom úplne nový význam. Inšpiráciu pritom sama našla u svojej kolegyne Natalie Irishovej, ktorá pred piatimi rokmi prišla ako prvá na trh s maľbou Marilyn Monroe, ktorá bola vytvorená pomocou odtlačkov pier.

 

Sama Alexis, ktorá pôsobí na sociálnych sieťach pod prezývkou Lipstick Lex, pomenovala podľa Blastingnews túto unikátnu techniku ​​ako "bozkový pointilismus" podľa štýlu maľby vytvoreného populárnym post-impresionistickým francúzskym umelcom Georgesom Seuratom.

 

obrazok

 

Technika umelkyne spočíva v nanášaní rúžu na pery a ich následnom odtláčaní na maliarske plátno do požadovaného tvaru či motívu. Inými slovami, každý obrázok vyžaduje veľa bozkávania a to na vopred určené miesta. Malý portrét môže trvať niekoľko hodín, zatiaľ čo tie väčšie trvajú aj týždeň a spotrebuje sa u nich veľké množstvo rúžov.

 

Niekedy bozk nevytvorí požadovaný efekt a preto sa k dokončovaniu obrazu a na drobné linky používa štetec s malým množstvom pigmentu z rúžov. V každom prípade sa ale jedná o inovatívny štýl, vďaka ktorému vzniká veľa zaujímavých diel.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies