Umelka pozýva na záver série výstav súčasnej grafiky

NETKY.SK • 28 August 2017, 14:33 • 2 min
Umelka pozýva na záver série výstav súčasnej grafiky

BRATISLAVA – Na niekedy až absurdné škatuľkovanie individuálnych prejavov vo výtvarnom umení reaguje séria výstav Posthumánna Transgrafika, ktoré od záveru júna prináša v Bratislave Slovenská výtvarná únia (SVÚ).

slovakia

left justify in out

Po prvých štyroch výstavách - Celé zle z tvorby Dávida Marcinu, Real off Filipa Bandurčina, Najnižšie, nižšie, nízke a vysoké Martina Englera a Vo vlastnej koži Lukáša Freytaga projekt uzatvára výstava Martina Schwarza. Mladý umelec pozýva do Klubu umelcov v sídle SVÚ známom ako Umelka na Dostojevského rade 2 na výstavu s názvom Dva psy, informovala SVÚ o výstave agentúru SITA. Záujemcovia si ju môžu pozrieť do nedele 3. septembra denne okrem nedele od 18:00 do 01:00.

„Keď som pred piatimi rokmi začal štúdium na Vysokej škole výtvarných umení, jeden pedagóg mi len tak bokom popri hodnotení a prezeraní si mojich prác spomenul, že vidí vo mne také dva psy, dve polohy. Jednu veľmi temnú, pochmúrnu a druhú sladkú, rozprávkovú, veselú. Podotkol však, že netuší, ktorý z tých dvoch psov vo mne víťazí. Ja som sa nedokázal rozhodnúť, ktorého psa mám radšej,“ cituje tlačová správa k výstave autora. Ten po piatich rokoch štúdia predkladá verejnosti na posúdenie výber zo svojej tvorby a na posúdení divákov už je, ktorý „pes“ v mladom umelcovi vyhral.

Projekt Posthumánna Transgrafika predstavil v sérii piatich samostatných výstav tvorbu Filipa Bandurčina, Martina Englera, Lukáša Freytaga, Dávid Marcina a Martina Schwarza. „Piatich autorov, ktorí sa vo svojej tvorbe snažia o patričný nadhľad spojený so silným uchopením ideí, spája záujem o tradičné i digitálne grafické techniky a naratívne postupy vo výtvarnom prejave,“ dodáva SVÚ v tlačovej správe.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies