Umelecká zbierka Stinga a jeho manželky pôjde do dražby

NETKY.SK • 29 Október 2015, 14:47 • 2 min
Umelecká zbierka Stinga a jeho manželky pôjde do dražby

BRATISLAVA - Zbierka britského speváka Stinga a jeho manželky Trudie Styler, ktorú dvojica zhromažďovala vyše dvadsať rokov, pôjde do dražby. Aukcia sa uskutoční 24. februára budúceho roku, pričom na predaj bude až dvesto umeleckých predmetov.

slovakia

left justify in out

Zástupcovia aukčnej spoločnosti Christie's London predpokladajú, že kupujúci by najlacnejšie z nich mohli získať už za 1000 libier (v prepočte približne 1380 eur). Za najvyššiu sumu by mali predať obraz z dielne britského abstraktného maliara Bena Nicholsona s názvom March 55 (amethyst). Jeho predajná cena by sa podľa odhadov mala pohybovať v rozmedzí 300- až 500- tisíc libier (v prepočte približne 414- až 690-tisíc eur).


Manželský pár sa pre predaj vzácnych kúskov rozhodol z dôvodu sťahovania, keďže zbierka dosiaľ zdobila ich starý londýnsky byt v Queen Anne’s Gate. Okrem obrazov, fotografií, predmetov či nábytku od uznávaných umelcov ako Matisse, Picasso, Gustav Klimt, Georges Braque, Rene Magritte, Yves Klein či spomínaný Ben Nicholson, si záujemcovia budú môcť vybrať i diela menej známych mien. Emily Allchurch, Giles Alexander a Veronica Smirnoff sú podľa aukčnej spoločnosti dôkazom, že manželia podporujú aj súčasných mladých umelcov. Na zozname dražených vecí sa však okrem umeleckých diel objaví aj spevákovo piano značky Steinway.


Sting, vlastným menom Gordon Matthew Thomas Sumner, sa pohybuje na hudobnej scéne od 70. rokov minulého storočia. Spočiatku bol členom kapely The Police, s ktorou má na konte päť albumov. V júni 1985 uviedol na trh prvý sólový počin The Dream of the Blue Turtles, pričom zatiaľ poslednú, jedenástu sólovku The Last Ship vydal v roku 2013. Je členom Skladateľskej siene slávy, Rock'n'rollovej siene slávy a má i hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy. Medzi jeho najväčšie sólové hity patria skladby ako Russians, Fragile, All This Time, If I Ever Lose My Faith in You, Englishman In New York, Fields Of Gold, Shape Of My Heart, When We Dance, Desert Rose (feat. Cheb Mami) či Brand New Day. S kapelou The Police nahral hity Roxanne, Message in a Bottle, Don't Stand So Close to Me, Every Little Thing She Does Is Magic alebo Every Breath You Take.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona