Umelci počas festivalu street-artu pomaľujú fasády v centre mesta

NETKY.SK • 16 August 2011, 11:07 • 2 min
Umelci počas festivalu street-artu pomaľujú fasády v centre mesta

Umelci počas festivalu street-artu pomaľujú fasády v centre mesta

slovakia

left justify in out

img

Maľovanie na steny, výstavy, besedy ale aj workshopy ponúkne 4. ročník festivalu Street Art Communication, ktorý sa začal dnes v Košiciach. Potrvá do 27. augusta.
      Organizátori sľubujú, že tento rok zavíta do Košíc niekoľko známych európskych umelcov svetového street-artu. Tí dostanú šancu maľovať na veľkoplošné fasády priamo v centre Košíc.
       „Je pre nás veľkým úspechom, že sa festival presúva do historického centra mesta. Ukazuje to street-artovú tvorbu a jej vnímanie spôsobom, ktorý na Slovensku nemá obdobu. Zatiaľ sa u nás nikomu nepodarilo maľovať v historickom centre také veľké plochy," komentoval umelecký riaditeľ festivalu Viktor Feher.
      Festival má ambíciu prinášať hlavne živé vystúpenia súčasných umelcov a profesionálov zo sveta street-artu.
      Street-art je nový umelecký smer, ktorý si získal popularitu u mladých ľudí a zasahuje priamo verejný priestor. "Mení a oživuje na oko bežné miesta, ktorým dáva život a revitalizuje ich priamo v centre východnej metropoly. Práve z nej festival postupne buduje miesto, kde je street–art vnímaný ako plnohodnotná forma umenia," zhodli sa organizátori.
      Diváci festivalu si prídu na svoje aj pri sprievodných podujatiach. Vo workshope sa môžu priučiť mappingu alebo filmovej technike stop motion. V mestskom parku stretnú učiteľov figurálnej kresby.
      Súčasťou programu je aj premietanie nového Banksyho filmu Exit through the giftshop v Kasárňach/Kulturparku, vernisáž Illah van Oijena v Make Up Gallery a mnoho ďalších podujatí, ktoré ponúknu okrem vzdelania veľa zábavy.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona