Ultras fanúšikovia Spartaka Trnava ohlásili veľký návrat na tribúny

NETKY.SK • 23 Marec 2018, 09:19 • 2 min
Ultras fanúšikovia  Spartaka Trnava ohlásili veľký návrat na tribúny

Trnava - Futbaloví ultrafans Spartaka Trnava ohlásili svoj návrat na tribúny. Do konca sezóny chcú premeniť severnú tribúnu na Štadióne Antona Malatinského na "megakotol" a pomôcť Spartaku k zisku vytúženého majstrovského titulu. Dodávajú však, že s vedením klubu stále nie sú spokojní a mienia na to ďalej poukazovať.

slovakia

left justify in out

"Nepísaný bojkot trval v Trnave zhruba rok a pol. Po sérii nepriaznivých výsledkov zostali miesta na severnej tribúne, kde sídlil kotol, prázdne. Nevyvesovali sa žiadne vlajky, ani nespievali chorály. Fanúšikovia dokonca spísali desatoro požiadaviek voči vedeniu klubu. Vo svojom vyhlásení však zároveň uvádzajú, že klub sa o nich nemienil baviť," uvádza portál trnavskyhlas.sk.

 

"Napriek tomu, aj keď si to nikto z vedenia a možno ani z množstva fanúšikov neprizná a neuvedomuje, sme práve týmto krokom dosiahli presne to, čo bol náš primárny cieľ. Dotlačiť klub k tomu, aby Trnava bola v lige tam, kam patrí. Prvá. A veríme, že aj majstrovská," píšu Ultras Spartak a občianske združenie Bíli Andeli v spoločnom vyhlásení.

 

"Jednomyseľne sme dospeli k názoru, že sme vyhrali. Dokázali sme naším postojom dotlačiť vedenie k tomu, aby bol konečne v Trnave stabilný káder, tréner, ktorý vie, čo robí. Aby bol A-tím finančne stabilizovaný a venoval sa naplno futbalu a nie meškajúcim výplatám. Aby sme mali po 45 rokoch reálnu šancu konečne získať to, na čo desiatky rokov čakajú tisícky spartakovcov – titul. Preto sme sa, po vypočutí si všetkých názorov a argumentov z rôznych skupín, rozhodli hlasovať o návrate na tribúny. A drvivou väčšinou sme sa dohodli, že áno. Vrátime na štadión 'kotol' hodný mena Ultras Spartak. A s ním sa vrátia všetky skupiny aj so svojimi vlajkami."

 

Ultras tvrdia, že nejde o krok "fanúšika úspechu", ale o vyjadrenie podpory hráčom a trénerovi a snahu pomôcť im dotiahnuť dobre rozohranú sezónu do úspešného konca. "Hlavne to je ale naša úcta k tým, ktorí na Spartak chodia desaťročia. Ktorí dekády čakajú na to, čo zažili možno ešte ako deti. Alebo to poznajú len z počutia a každým rokom dúfajú v to, čo zažili ich otcovia a starí otcovia. Títo ľudia sú tí hlavní a jediní, ktorí si skutočne zaslúžia užiť koniec tejto sezóny so všetkým, čo k tomu patrí. Vrátane povestnej trnavskej atmosféry," dodávajú ultras v stanovisku.

 

Ultras sľubujú, že od najbližšieho domáceho zápasu bude Severná tribúna Štadióna Antona Malatinského - City Arena "jeden veľký megakotol", ale zároveň upozorňujú, že za minulosťou nedávajú hrubú čiaru.

 

Spartak Trnava po reprezentačnej prestávke nastúpi v 3. kole nadstavbovej časti FL v Dunajskej Strede (nedeľa 1. apríla o 15.20), najbližší domáci duel odohrá v sobotu 7. apríla o 15.30 proti bratislavskému Slovanu.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona