Ultrapravicový Jobbik chce v roku 2018 vyhrať voľby

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 18:39 • 2 min
Ultrapravicový Jobbik chce v roku 2018 vyhrať voľby

BUDAPEŠŤ - Líder maďarskej ultrapravicovej strany Jobbik Gábor Vona v pondelok prisľúbil, že jeho strana sa zbaví nacistických názorov v rámci jej radov a stane sa hlavným vyzývateľom vládnej strany Fidesz premiéra Viktora Orbána v parlamentných voľbách v roku 2018.

slovakia

left justify in out

Vona je presvedčený, že jeho Hnutie za lepšie Maďarsko (Jobbik) má veľké šance poraziť o tri roky Fidesz. To podľa neho dokazuje aj fakt, že Jobbik zobral vládnej koalícii parlamentné kreslo v nedeľňajších doplňovacích voľbách v meste Tapolca.

 

Vona sa podľa analytikov v poslednej dobe vystríha rasistických a extrémistických vyhlásení, ktorými sú predstavitelia strany Jobbik známi. Riaditeľ Politického kapitálového inštitútu Peter Kraka tvrdí, že Jobbik sa postupne stáva ľudovou stranou so silnou podporou v celej krajine a v každej vrstve obyvateľstva. Hnutie za lepšie Maďarsko je momentálne treťou najsilnejšou stranou v maďarskom parlamente.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona