Ultrapravicová kandidátka prirovnala černošskú ministerku k opici

NETKY.SK • 18 Október 2013, 14:04 • 2 min
Ultrapravicová kandidátka prirovnala černošskú ministerku k opici

PARÍŽ - Francúzska krajne pravicová strana Národný front (FN) dnes oznámila, že jednu svoju političku stiahli z kandidátky pre budúcoročné komunálne voľby za prirovnanie ministerky spravodlivosti Christiane Taubirovej, ktorá má černošský pôvod, k opici. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Kandidátka Anne-Sophie Leclerová, 33-ročná majiteľka obchodu v severovýchodnom francúzskom meste Rethel, zverejnila na svojej stránke na sociálnej sieti Facebook vedľa seba fotografie opice a Taubirovej a pripojila k nim text "v 18 mesiacoch" a "teraz". Leclerová sa v interview pre televíziu France 2, odvysielanom vo štvrtok večer, pokúšala obrániť svoj odkaz na Facebooku, ktorý medzitým odstránila. V interview uviedla, že sa iba snažila okomentovať pojem "divoch, primitív".

"Opica je zviera, černoch je ľudská bytosť. Mám priateľov, ktorí sú černosi a nevravím im, že sú opice," povedala v televíznom interview Leclerová. Dodala, že aj tak by "ju (Taubirovú) radšej videla v konároch stromu než vo vláde".

Národný front, ktorý podľa prieskumov verejnej mienky získa v marcových voľbách výrazné percento hlasov, oznámil, že Leclerovú čaká disciplinárne konanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies