Ultramaratónec prebehol Apalače, dostal pokutu za šampanské

NETKY.SK • 15 September 2015, 21:32 • 2 min
Ultramaratónec prebehol Apalače, dostal pokutu za šampanské

DOVER-FOXCROFT - Americký bežec Scott Jurek dosiahol prenikavý počin.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťjedenročný (nar. 26. októbra 1973) ultramaratónec zvládol tzv. Apalačskú cestu dlhú 3522,9 km (2189 míľ) za 46 dní, osem hodín a sedem minút. Predchádzajúci rekord pokoril o viac než tri hodiny. Jeho úspech je o to výraznejší, že finiš trasy sa nachádzal na vrchu Mt. Kathadin v nadmorskej výške 1605,9 m n. m. V cieli Jurek chcel, pochopiteľne, osláviť svoje snaženie a napil sa z fľaše šampanského.

 

To sa však nepozdávalo strážcom Baxterského štátneho parku v americkom štáte Maine. Namiesto uznania sa od nich dočkal pokuty za požívanie alkoholu na verejnosti, odhadzovanie odpadkov a turistiku v nadpočetnej skupine (počas záverečných pätnástich minút jeho cesty sprevádzalo Jureka niekoľko podporovateľov, pozn.). Atléta napokon zbavili druhého i tretieho menovaného obvinenia, Jurek priznal pitie alkoholu a zaplatil pokutu vo výške 500 amerických dolárov. "Nič som neodhodil a moja skupina ani raz nemala viac než tucet členov. Šampanského som sa napil a bolo to najlepšie minutých 500 'babiek' v mojom živote," vyhlásil Scott Jurek na svojom oficiálnom twitterovom účte.

 

Apalačské vrchy sú rozsiahly horský systém, ktorý pokrýva takmer celú dĺžku východného pobrežia Spojených štátov amerických. Už len prejsť ich chôdzou si vyžaduje značné úsilie. Odvážlivci musia odštartovať na južnom cípe pohoria, zatiaľ čo severné končiare sú ešte stále zahalené snehom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies