Úloha prezidenta ako politického lídra bude narastať

NETKY.SK • 22 December 2013, 13:04 • 2 min
Úloha prezidenta ako politického lídra bude narastať

BRATISLAVA - Robert Fico zároveň uistil, že jeho prezidentská kampaň nebude mať vplyv na výkon funkcie premiéra, keďže pôjde asi len o osem týždňov, keď bude premiérom v predvolebnej kampani.

slovakia

left justify in out

Úloha prezidenta ako politického lídra krajiny bude aj vo svetle drobenia sa politických strán a presadzovania sa extrémizmu a nacionalizmu narastať. Preto je dôležité, aby do tejto pozície neprišli ľudia, ktorí sa tam chcú učiť, ale musia tam byť ľudia, ktorí niečo zažili. V dnešnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 to vyhlásil premiér a kandidát na prezidenta Robert Fico (Smer-SD).

"Úlohou prezidenta bude častejšie sa stretávať so štandardnými stranami, aby dokázal viesť široký sociálny dialóg, aby v zahraniční presadzoval aktívnejšie záujmy SR. Jeho úloha ako politického lídra krajiny bude narastať," povedal.

Fico zároveň uistil, že jeho prezidentská kampaň nebude mať vplyv na výkon funkcie premiéra, keďže pôjde asi len o osem týždňov, keď bude premiérom v predvolebnej kampani. Na otázku, prečo v júni tvrdil, že nie je možné mentálne sedieť na dvoch stoličkách, teda byť premiérom a aj robiť predvolebnú kampaň na prezidenta, odvetil, že to bolo v situácii, keď Slovensko potrebovalo dotiahnuť do konca mnohé úlohy súvisiace s krízou. "Domácu úlohu, ktorú som mal, som si splnil. Krajina je v pozícii, ktorá dáva šancu na rozbeh v roku 2014," deklaroval Fico.

Na tom, že bude premiérom v prezidentskej kampani, nevidí nič zlé, ak môžu kandidovať napríklad aj poslanci NR SR. "Všetky úlohy si budem plniť, nebude sa na tom nič meniť. Budem robiť možno ešte viac ako obyčajne. Keď kandidoval Eduard Kukan (SDKÚ-DS) z pozície ministra zahraničných vecí, nepamätám sa, že by opozícia hovorila o jeho výhode. Nemajme dva metre. Tých osem týždňov nebude mať žiadny vplyv na výkon mojej práce premiéra," uistil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona