ÚLK potvrdila všetkých 12 účastníkov Corgoň ligy, Tittel si želá viac gólov

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 12:12 • 2 min
ÚLK potvrdila všetkých 12 účastníkov Corgoň ligy, Tittel si želá viac gólov

BRATISLAVA - Únia ligových klubov (ÚLK) na utorňajšej tlačovej konferencii informovala, že odsúhlasila štart všetkých 12 klubov v 21. ročníku najvyššej futbalovej súťaže na Slovensku 2013/2014, ktorá už 11 rokov nesie názov Corgoň liga.

slovakia

left justify in out

Podľa prezidenta riadiaceho orgánu dvoch najvyšších súťaží Dušana Tittela je prioritou do nového ročníka už tradične zvýšenie diváckej návštevnosti a atraktivity predvádzanej hry.

"Prial by som si väčšiu návštevnosť, ale je to problém celého slovenského športu. Hádam okrem hokejového Slovana v KHL. Ekonomická doba nám nepraje, no pracuje sa, vláda pripravila program rekonštrukcie štadiónov, ale počkáme si, ako to dopadne. Ale je to dobré, že je tu aspoň takáto iskrička nádeje. Chcem nájsť tie staré hodnoty, aby to nebolo len o peniazoch, ale o vášni. Aby sme sa tešili, videli pekné zápasy. Bol by som rád, aby to strelcom padalo, aby bolo viac gólov," uviedol Tittel.

Šéf ÚLK si tiež želá, aby sa v novej sezóne bojovalo o majstra až do posledných zápasov, rovnako tak o účasť v európskych pohároch: "Prial by som si, aby to bolo také napínavé, ako naposledy v boji o zostup, keď sa rozhodovalo o majstrovi v posledných zápasoch. Rovnako aj o účastníkoch v pohároch. So záujmom budeme sledovať aj zápasy Trenčína teraz v Európskej lige po odchode trénera Adriána Guľu."

Všetkých 12 účastníkov nového súťažného ročníka dostalo od ÚLK zelenú, hoci boli aj menšie problémy. "Kluby takmer na sto percent splnili administratívne náležitosti, som rád, že k tomu pristúpili zodpovedne. V piatok 12. júla sa môže liga začať. Licenčným systémom prešli všetci účastníci, hoci Košice uspeli až v odvolacom konaní, práve teraz zasadá odvolacia komisia, ale neočakávam, že bude problém. Menšie problémy sú ešte na Myjave, ktorej športovo-technická komisia neodsúhlasila asistentov, ale verím, že sa aj to vyrieši. DAC Dunajská Streda prešla skráteným licenčným konaním, niektoré podmienky nesplnila, ale napokon všetko mala upravené a vysporiadané. Nič nebráni tomu, aby Dunajská Streda mohla štartovať. Hoci má aj svoje problémy s mestom, ale my chceme, aby nadviazala na dobré ligové skúsenosti ešte z federálnej súťaže," dodal Tittel.

"Súťažný ročník je pripravený. Po odchode Dušana Keketiho budem mať pod palcom aj druhú ligu, tú ešte schvaľovanie súpisiek čaká, ale ani tam neočakávam veľké problémy, lebo aj oni pristupujú k týmto veciam zodpovedne," skonštatoval riaditeľ ÚLK pre obe republikové súťaže Corgoň ligu aj II. ligu Dušan Huňady.

Únia riešila tradične aj kolízie termínov vyžrebovaných kôl s termínmi účastníkov európskych pohárových sťaží. "Môže prísť ku kolíziám, ale kluby vo všeobecnosti súhlasia s tým, že účastníci Európskej ligy UEFA si môžu preložiť zápasy na vhodný čas," dodal Tittel.

program 1. kola CL 2013/2014:
piatok 12. júla o 19.30 h Slovan Bratislava - DAC Dunajská Streda, o 20.00 Spartak Myjava - Dukla Banská Bystrica
sobota 13. júla o 17.00 MFK Košice - ViOn Zlaté Moravce, o 17.30 AS Trenčín - FC Nitra, 19.30 FK Senica - Spartak Trnava
nedeľa 14. júla o 18.30 MFK Ružomberok - MŠK Žilina



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies