ÚLK potvrdila koniec Myjavy v najvyššej súťaži, klubu hrozia sankcie

NETKY.SK • 17 Január 2017, 17:08 • 2 min
ÚLK potvrdila koniec Myjavy v najvyššej súťaži, klubu hrozia sankcie

BRATISLAVA - Prezídium Únie ligových klubov (ÚLK) sa na svojom utorkovom zasadnutí rozhodlo, že jarná časť aktuálnej sezóny najvyššej slovenskej futbalovej súťaže bude mať jedenásť účastníkov.

slovakia

left justify in out

Po vystúpení Spartaka Myjava z prebiehajúcej sezóny Fortuna ligy budú jeho zápasy z jesene anulované, v platnosti však zostávajú všetky góly i kartové tresty hráčov ostatných tímov v týchto stretnutiach. Spartak sa v zmysle platného Súťažného poriadku SFZ stáva prvým a jediným zostupujúcim klubom z Fortuna ligy v sezóne 2016/17.

 

ÚLK dostala 2. januára 2017 od vedenia Myjavy písomnú informáciu o odstúpení z FL 2016/17. Únia tvrdí, že na základe právnej analýzy Spartak odstúpil zo súťaže neplatne, čím závažne porušil predpisy ÚLK a SFZ. Vzhľadom na neštandardný spôsob ukončenia svojho účinkovania v lige bude myjavský klub čeliť disciplinárnemu konaniu a hrozí mu hneď niekoľko sankcií. "Každý člen najvyššej slovenskej súťaže musí cítiť zodpovednosť voči svojim hráčom, zamestnancom, fanúšikom, ale aj ostatným účastníkom súťaže, marketingovým partnerom klubu, ligy i širokej športovej verejnosti. Rozhodnutie vedenia Spartaka Myjava prinesie vážny negatívny dopad pre všetky tieto skupiny, a preto nemôže zostať bez adekvátnej odozvy. Ja osobne som z rozhodnutia klubu sklamaný. V minulosti mali kluby väčšie finančné problémy a vždy danú sezónu dohrali," povedal prezident ÚLK Ivan Kozák po utorkovom zasadnutí prezídia.

 

ÚLK rozhodla o podaní návrhu na Disciplinárnu komisiu SFZ, v ktorom k navrhuje pre klub sankcie na hornej úrovni sadzby disciplináreho poriadku SFZ, zaradenie A-mužstva Myjavy v sezóne 2017/2018 do štvrtej najvyššej súťaže a B-mužstva Myjavy do piatej najvyššej súťaže, resp. nižšie. Členovia ÚLK si na základe verejného prísľubu predstaviteľa Spartaka Myjava budú uplatňovať náhradu svojich finančných strát spôsobených odstúpením Spartaka z Fortuna ligy. "Odstúpenie z najvyššej súťaže počas sezóny považujeme za bezprecedentný čin a budeme v blízkej budúcnosti iniciovať priamo v Súťažnom poriadku a Rozpise súťaže zásadné opatrenia, aby sa predišlo takýmto neštandardným krokom v budúcnosti," dodal Kozák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies