Ulice v britskom West Midlands majú strážiť moslimky, policajtkám chcú povoliť burky

NETKY.SK • 9 September 2016, 16:00 • 2 min
Ulice v britskom West Midlands majú strážiť moslimky, policajtkám chcú povoliť burky

BIRMINGHAM – Polícia z anglického West Midlands chce ženám v službe zákona povoliť nosiť burky zakrývajúce celú tvár, aby ich motivovali k práci v policajných zložkách. Tradičný islamský odev by tak mal nahradiť klasickú policajnú uniformu.

slovakia

left justify in out

Policajný riaditeľ David Thompson na nedávnej schôdzke povedal, že snahou je dať šancu potencionálnym zamestnancom zo sféry ortodoxne veriacich. Cieľom je zvýšiť zastúpenie etnických a náboženských menšín v policajných zložkách na 30 percent.

 

Hidžáb, odev v ktorom má žena odkrytú len tvárovú časť, je už v súčastnosti povolený. Rovnako muži môžu namiesto helmy nosiť turbán.

 

"Radi by sme v našom kraji presadili vlastné pravidlá a súcit s odlišnými kultúrami,“ povedal minulý štvrtok v prejave šerif Constable Thompson. "Voči burkam nemáme žiadne výhrady.“

 

Zdroj z tamojšej polície informoval, že v najnovšom nábore sa 1100 pozícií uchádza viac ako 6000 ľudí.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona