Ulice Nitry dnes večer patria korčuliarom

NETKY.SK • 19 Júl 2014, 18:44 • 2 min
Ulice Nitry dnes večer patria korčuliarom

NITRA - Ulice Nitry dnes večer patria korčuliarom, ktorí sa tu zišli na podujatí NR-inline. Účastníci vyrážajú od zimného štadióna, aby si zajazdili na korčuliach ulicami, po ktorých inokedy chodievajú autom alebo autobusom.

slovakia

left justify in out

Trasa vedie od štadióna cez mestský park až na Nábrežie mládeže, Výstavnú ulicu a späť na miesto štartu.
      

„Na NR-inline sa netreba registrovať ani platiť nejaký poplatok. Stačí len prísť s dobrou náladou. Jazdiť sa bude v sprievode polície, inline teamu, zdravotníkov i sanitky,“ informovala Lea Majerčáková z organizácie Bratislava-inline, ktorá akciu pripravila.
      

Prvá NR-inline sa konala v roku 2009 a odvtedy sa teší veľkému záujmu. Projekt korčuliarskych akcií v slovenských mestách vyšiel z jázd Bratislava-inline, kde ľudia korčuľujú po cestách hlavného mesta už jedenásty rok. „Každý piatok sa tu stretne približne 1000 korčuliarov, ktorí vyrazia na cesty vychutnať si večernú atmosféru mesta. Táto energia sa raz ročne presúva aj pod Zobor. Akcia je nielen o radosti z pohybu, ale predovšetkým o výbornej atmosfére, ktorú treba zažiť na vlastnej koži. Prísť môže ktokoľvek. Mladí, starí, jednotlivci, páry, skupiny, rodiny s deťmi... Nie je to súťaž, ale príjemná jazda po cestách mesta,“ uviedla Majerčáková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies