Ulicami Madridu bežalo vyše 5000 Santov

NETKY.SK • 14 December 2014, 11:05 • 2 min
Ulicami Madridu bežalo vyše 5000 Santov

MADRID - Španielska metropola Madrid pokorila v sobotu doterajší rekord v počte Santa Clausov zúčastňujúcich sa na behu ulicami mesta. Informovala o tom španielska televízia Antenna 3.

slovakia

left justify in out

Doterajší rekord, zapísaný aj v Guinnessovej knihe, držalo írske mesto Dundalk, kde vlani beh ulicami v preoblečení za Santu absolvovalo 4961 bežcov a bežkýň. V Madride podmienky súťaže splnilo 5173 ľudí.  
      

Trať dlhú 5,5 kilometra, so štartom na Paseo de la Castellana a cieľom na štadióne Santiaga Bernabéa, v kategórii mužov zabehol najrýchlejšie Chema Martínez; medzi ženami vyhrala Essine Ameryová.
      

Ako informoval írsky denník Independent, mesto Dundalk sa 5. decembra pokúšalo zopakovať svoje vlaňajšie víťazstvo: ulice síce "žiarili červeňou", ale do cieľa behu dorazilo napokon len 4165 bežcov v santaklausovskom kostýme, čo bolo ďaleko za očakávaniami organizátorov, ktorí rátali s desaťtisícovou účasťou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies