Ukrajinu navštívi delegácia z amerického Kongresu

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 10:44 • 2 min
Ukrajinu navštívi delegácia z amerického Kongresu

KYJEV - Ukrajinu navštívi delegácia z amerického Kongresu pod vedením lídra republikánskej väčšiny v Snemovni reprezentantov Kevina McCarthyho a predsedu výboru snemovne pre ozbrojené sily Williama Thornberryho. Informovala o tom dnes agentúra Ukrinform.

slovakia

left justify in out

Návšteva sa uskutoční v dňoch 29.-31. marca. Hovorca ukrajinského ministerstva zahraničných vecí Jevhen Perebyjnis uviedol, že americká delegácia sa stretne s poprednými predstaviteľmi štátu.

 

"Obe strany v Kongrese Spojených štátov preukazujú silnú podporu nášmu štátu. Najmä zákon o podpore slobody Ukrajiny, jednomyseľne prijatý a podpísaný americkým prezidentom vlani v decembri, vytvoril potrebný právny základ na uvalenie dodatočných sankcií proti ruskej rozpínavosti a na poskytnutie pomoci Ukrajine a iným štátom, ktoré sú ohrozené akciami Ruska," dodal Perebyjnis.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona