Ukrajinu a Bielorusko zasiahli silné mrazy, na podchladenie zomrelo 13 ľudí

NETKY.SK • 9 Január 2017, 14:16 • 2 min
Ukrajinu a Bielorusko zasiahli silné mrazy, na podchladenie zomrelo 13 ľudí

MOSKVA - V dôsledku podchladenia zomrelo počas uplynulých mrazivých dní na Ukrajine najmenej osem ľudí a v susednom Bielorusku ďalších päť.

slovakia

left justify in out

Vlna mimoriadne studeného počasia priniesla počas minulého týždňa do viacerých oblastí Európy teploty pod mínus 20 stupňov Celzia.

Iba v bieloruskom regióne Minsk vyhľadalo od Nového roka lekársku starostlivosť v súvislosti s podchladením vyše 40 osôb. S odvolaním sa na vyjadrenia zástupcov tamojších úradov to napísala ruská tlačová agentúra Interfax.

Obyvatelia niektorých regiónov musia čeliť nízkym teplotám bez elektrického kúrenia, keďže mrazy na Ukrajine a v Bielorusku spôsobujú aj výpadky prúdu.

Teploty pohybujúce sa tesne pod hranicou mínus 25 stupňov Celzia zasiahli v uplynulých dňoch tiež ruskú metropolu Moskva. Tuhé mrazy sa však podľa šéfa ruskej meteorologickej služby Romana Wilfanda skončia dnes v noci a následne dôjde k miernemu otepleniu.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies