Ukrajinských demonštrantov podporil aj Schwarzenegger

NETKY.SK • 24 Január 2014, 13:04 • 2 min
Ukrajinských demonštrantov podporil aj Schwarzenegger

KYJEV - Americký herec rakúskeho pôvodu Arnold Schwarzenegger v piatok verejne podporil protivládnych demonštrantov v ukrajinskej metropole Kyjev.

slovakia

left justify in out

Prostredníctvom videoodkazu publikovanom na internete poprial Ukrajincom "veľa šťastia v ich mierovom boji za demokraciu a slobodu". Odkaz bývalého guvernéra amerického štátu Kalifornia a hviezdy hollywoodskych filmov známej svojou svalnatou postavou zverejnil prostredníctvom svojich kont na sociálnych sieťach jeden z lídrov opozície Vitalij Kličko, šampión v boxe.

Schwarzenegger sa tak pripojil k svojmu vplyvnému straníckemu kolegovi z Republikánskej strany senátorovi Johnovi McCainovi, ktorý do Kyjeva zavítal podporiť demonštrantov ešte v decembri. Paradoxom v prípade Schwarzeneggera je fakt, že v roku 2010 prišiel do Moskvy a vo veľmi uvoľnenej atmosfére žartoval s vtedajším prezidentom a súčasným premiérom Ruska Dmitrijom Medvedevom, ktorého vláda stojí na strane vlády ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona