Ukrajinský súd poslal za mreže riaditeľa obvineného z korupcie

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 11:43 • 2 min
Ukrajinský súd poslal za mreže riaditeľa obvineného z korupcie

KYJEV - Ukrajinský súd uvalil dnes väzbu na riaditeľa Štátnej fiškálnej služby Romana Nasirova, ktorý čelí obvineniam z rozsiahlej sprenevery.

slovakia

left justify in out

O uvalení dvojmesačnej väzby rozhodol okresný súd v Kyjeve po 14-hodinovom pojednávaní, ktoré sa skončilo až v utorok v skorých ranných hodinách. Na základe rozhodnutia sudcu Oleksandra Bobrovnyka musí Nasirov čakať na súdne pojednávanie vo väzbe.

 

V prípade zloženia kaucie môže byť prepustený do domáceho väzenia. Jej výška bola stanovená na 100 miliónov hrivien (3,5 milióna eur), čo je na ukrajinské pomery bezprecedentne vysoká kaucia. Nasirov čelí obvineniam, že ako šéf fiškálnej služby spreneveril zhruba dve miliardy ukrajinských hrivien (70 miliónov eur).

 

Polícia ho zadržala 2. marca; deň nato mu bol - až do uzavretia prípadu - pozastavený výkon riaditeľskej funkcie, píše agentúra Ukrinform. Vo väzbe zostane minimálne do 30. apríla.

 

Podľa ukrajinského prezidenta Petra Porošenka stíhanie Romana Nasirova dokazuje, že sa na Ukrajine podarilo vybudovať nezávislé a efektívne inštitúcie zamerané na boj proti korupcii, uviedla agentúra Interfax-Ukrajina.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies