Ukrajinský šoumen Džigurdov prišiel o občianstvo DĽR

NETKY.SK • 15 Marec 2017, 08:07 • 2 min
Ukrajinský šoumen Džigurdov prišiel o občianstvo DĽR

DONECK - Ukrajinský šoumen Nikita Džigurda prišiel o občianstvo samozvanej Doneckej ľudovej republike (DĽR), pretože ho dostal omylom.

slovakia

left justify in out

Oznámil to dnes vodca DĽR Alexandr Zacharčenko. "Dekrét o zrušení jeho občianstva DĽR bol už podpísaný. Bola to chyba, za ktorú sa ľuďom v Donbase ospravedlňujem," uviedol Zacharčenko, ktorého citovala proseparatistická Donecká tlačová agentúra (DAN). Pripomenula, že Džigurda získal občianstvo DĽR nedávno, a to 9. marca.

 

Džigurda v pondelok na svojej stránke na sociálnej sieti Instagram oznámil, že sa chystá zastupovať DĽR na pesničkovej súťaži o Veľkú cenu Eurovízie, ktorá bude v máji. Tvrdil, že jeho účasť odobril predseda Národnej rady DĽR Denis Pušilin.

 

Džigurda, ktorý bol sovietskym a potom ukrajinským hercom, režisérom, scenáristom a spevákom, želanie stať sa občanom DĽR vysvetlil svojím "nesúhlasom s oficiálnou politikou Kyjeva a činnosťou ukrajinských nacionalistov". Svojrázny umelec, ktorý sa okrem iného preslávil rôznymi škandálmi, žiadal aj o ruské občianstvo, ale bol odmietnutý.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies