Ukrajinský šampión a politik Kličko vyzval ľudí hlasovať srdcom

NETKY.SK • 28 Október 2012, 19:38 • 2 min
Ukrajinský šampión a politik Kličko vyzval ľudí hlasovať srdcom

Ukrajinský šampión a politik Kličko vyzval ľudí hlasovať srdcom - Politika Ukrajinský boxerský šampión Vitalij Kličko dnes pri hlasovaní v parlamentných voľbách na Ukrajine v bojovej nálade vyzval ľudí na zmenu vlády, uviedla tlačová agentúra DPA. Dnes má

slovakia

left justify in out

img

Ukrajinský boxerský šampión Vitalij Kličko dnes pri hlasovaní v parlamentných voľbách na Ukrajine v "bojovej nálade" vyzval ľudí na zmenu vlády, uviedla tlačová agentúra DPA.

"Dnes máme šancu, aby sme zmenili krajinu," povedal Kličko, ktorý bol voliť v kyjevskej mestskej časti Pečersk. Sprevádzala ho manželka Natalia a osobní strážcovia.

Kličko dúfa, že opozícia získa víťazstvo nad vládnou Stranou regiónov prezidenta Viktora Janukovyča. Opozičný 41-ročný politik zdôraznil, že jeho strana UDAR sa zasadzuje za európsku budúcnosť.

"Považujem voľby za boj o európske štandardy," povedal Kličko a dodal, že vláda zrejme žije "v paralelnom svete". Podľa vlády sa napreduje, stavajú sa cesty, otvárajú mosty. "Všetko sa zlepšuje, len ľudia to nezbadali," vysvetlil Kličko. Poznamenal tiež, že opozícia bola vo volebnom zápase vystavená hroznému tlaku úradov.

Okrem toho Kličko kritizoval, že ukrajinská justícia uväznením Julie Tymošenkovej vylúčila opozičnú líderku z volieb. Vyzval Ukrajincov, aby "hlasovali srdcom". Vyjadril tiež nádej, že nedôjde k podstatným porušeniam volebného zákona a falšovaniu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona