Ukrajinský rezort kultúry požaduje zrušenie koncertu Emira Kusturicu v Kyjeve

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 12:44 • 2 min
Ukrajinský rezort kultúry požaduje zrušenie koncertu Emira Kusturicu v Kyjeve

KYJEV - Ukrajinské ministerstvo kultúry požiadalo Ukrajinskú bezpečnostnú službu (SBU), podliehajúcu rezortu vnútra, aby zakázala koncert srbského filmového režiséra Emira Kusturicu 28. júla v Kyjeve.

slovakia

left justify in out

Dôvodom tohto opatrenia sú obavy ukrajinskej vlády z možných masových nepokojov, oznámila dnes agentúra TASS s odvolaním sa na tlačové oddelenie ministerstva kultúry.

 

"Aby sa v ten deň predišlo riziku masových výtržností, protestov a narušeniu verejných podujatí pri príležitosti osláv 1000. výročia smrti princa Vladimíra I., bolo by vhodné, aby Emir Kusturica vtedy nekoncertoval," uviedol rezort kultúry.

 

Ministerstvo argumentuje tým, že Kusturica verejne podporuje ruskú politiku na Ukrajine a na Kryme.

 

Kusturica získal za svoje filmy ocenenia na mnohých popredných európskych festivaloch, medzi inými dve Zlaté palmy v Cannes. Okrem toho je lídrom hudobnej skupiny Zabranjeno pušenje, s ktorým má vystúpiť aj v ukrajinskej metropole.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona