Ukrajinský prezident vyhlási predčasné voľby, ak nebude iné riešenie

NETKY.SK • 4 Február 2014, 11:55 • 2 min
Ukrajinský prezident vyhlási predčasné voľby, ak nebude iné riešenie

KYJEV - Ukrajinský prezident Viktor Janukovyč v prípade, že sa nenájde iné riešenie vypíše predčasné prezidentské i parlamentné voľby a určite nepoužije silu. Tvrdí to jeden z vplyvných poslancov prezidentovej Strany regiónov Juri Mirošničenko.

slovakia

left justify in out

Poslanec pre tamojšie médiá citoval údajné Janukovyčove slová, podľa ktorých "ak my, politici, nenájdeme iné riešenie politickej krízy, predčasné voľby sú jediným demokratickým východiskom". Podľa neho prezident tiež vyhlásil, že použitie sily proti demonštrantom na Námestí nezávislosti neprichádza do úvahy, keďže sú "to aj naši občania".

Ukrajina sa zmieta v najhorších nepokojoch od získania nezávislosti od Sovietskeho zväzu začiatkom 90. rokov. Dôvodom je nespokojnosť s vládou a prezidentom, ktorý koncom novembra, očividne na tlak Ruska, nepodpísal prelomové dohody s EÚ. Krátko na to vypukli v Kyjeve demonštrácie, ktoré eskalovali v polovici januára po prijatí kontroverznej legislatívy, ktorá sprísňovala podmienky masového zhromažďovania. Parlament zákony pod tlakom nepokojov napokon zrušil. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies