Ukrajinský prezident Janukovyč vyzval národ k pohostinnosti

NETKY.SK • 8 Jún 2012, 06:40 • 2 min
Ukrajinský prezident Janukovyč vyzval národ k pohostinnosti

Ukrajinský prezident Janukovyč vyzval národ k pohostinnosti - Futbal Ukrajinský prezident Viktor Janukovyč vo štvrtok v televíznom prejave vyzval obyvateľov, aby počas v piatok začínajúcich majstrovstiev Európy vo futbale ukázali cudzincom svoju pohostinn

slovakia

left justify in out

img

Ukrajinský prezident Viktor Janukovyč vo štvrtok v televíznom prejave vyzval obyvateľov, aby počas v piatok začínajúcich majstrovstiev Európy vo futbale ukázali cudzincom svoju pohostinnú stránku.
      "V nasledujúcich dňoch sa bude pozornosť sveta upierať na našu krajinu. Vyzývam vás, aby ste naplno ukázali ukrajinskú pohostinnosť, srdečnosť a priateľskosť," povedal Janukovyč v prejave k národu.
      Ukrajina, ktoré je s Poľskom spoluhostiteľom šampionátu EURO 2012, si pred významným športovým podujatím vyslúžila záplavu nepriaznivej publicity. Janukovyč sa však v prejave nezmienil o kritike zo strany západných vlád a médií za to, ako Kyjev zaobchádza s opozičnou líderkou Juliou Tymošenkovou.
      Mnohí politici Európskej únie sa vyhrážajú bojkotovaním zápasov kvôli väzneniu Tymošenkovej pre obvinenie zo zneužívania úradných právomoci v čase, keď bola premiérkou. Západné vlády tvrdia, že Tymošenková je obeťou "selektívnej spravodlivosti".
      Britská vláda v Londýne oznámila, že jej ministri sa nezúčastnia na zápasoch skupinovej fázy futbalových majstrovstiev z obáv o stav ľudských práv na Ukrajine. Anglicko bude hrať na Ukrajine tri zápasy v skupine D.
      Janukovyč zablahoželal Ukrajincom k postaveniu moderných štadiónov, vybudovaniu tisícok kilometrov nových ciest a k zmodernizovaniu železničných i letiskových zariadení.
      "Pred piatimi rokmi... nikto neveril, že naša krajina sa dokáže pripraviť na hostenie takého obrovského podujatia," dodal prezident.
      "Mali by sme bezchybne privítať hostí a účastníkov šampionátu. Budúcnosť cestovného ruchu v našej krajine bude závisieť od toho, ako si zapamätajú Ukrajinu a Ukrajincov," povedal Janukovyč.
      Okrem Kyjeva sa zápasy EURO 2012 budú hrať v ukrajinských mestách Ľvov, Charkov a Doneck.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona