Ukrajinský premiér v Budapešti: Ukrajina kráča veľmi ťažkou cestou

NETKY.SK • 24 November 2016, 18:15 • 2 min
Ukrajinský premiér v Budapešti: Ukrajina kráča veľmi ťažkou cestou

BUDAPEŠŤ - Ukrajina kráča veľmi ťažkou cestou, pričom bojuje za obnovu svojej nezávislosti a proti agresii. Povedal to dnes ukrajinský premiér Volodymyr Hrojsman po schôdzke s maďarským predsedom vlády Viktorom Orbánom v Budapešti.

slovakia

left justify in out

Hrojsman poďakoval Orbánovi za to, že Maďarsko podporuje zachovanie územnej integrity Ukrajiny, zaistenie bezvízového styku s Európskou úniou, ako aj ukrajinské eurointegračné snahy.

Premiéri vyjadrili ochotu posilniť spoločenstvá ukrajinskej menšiny v Maďarsku a maďarskej menšiny na Ukrajine.

 

V záujme obojstranného hospodárskeho rozvoja sa maďarská vláda podľa Orbána zaväzuje dobudovať do roku 2020 diaľnicu až po ukrajinské hranice. Vyjadril tiež pripravenosť poskytnúť ošetrenie ďalším zraneným ukrajinským vojakom.

 

"Maďarsko je po tohtoročnom ošetrení 20 ukrajinských vojakov pripravené prijať v maďarských nemocniciach ďalších zranených," dodal maďarský premiér.

 

Hrojsman sa s Orbánom v piatok zúčastnia v Budapešti maďarsko-ukrajinského obchodného fóra, na ktorom sa bude hovoriť o prehĺbení vzájomnej hospodárskej spolupráce. Ukrajina podľa Hrojsmana pripravuje významný privatizačný program a očakáva, že do tohto procesu sa zapojí aj maďarská podnikateľská sféra.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona