Ukrajinský premiér upozornil Putina, že už stačilo!

NETKY.SK • 21 Júl 2014, 12:01 • 2 min
Ukrajinský premiér upozornil Putina, že už stačilo!

KYJEV - Ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk dnes v súvislosti s údajnými dodávkami zbraní proruským povstalcom na východe Ukrajiny vyhlásil, že ruský prezident Vladimir Putin by mal pochopiť, že "už stačilo".

slovakia

left justify in out

Na tlačovej konferencii v Kyjeve sa Jaceňuk vyjadril aj k havárii malajzijského lietadla na ukrajinskom východe, pri ktorej minulý štvrtok zahynulo všetkých 298 ľudí na jeho palube, keď vyhlásil, že niet pochybností o tom, že stroj bol zostrelený, a to pravdepodobne raketovým systémom BUK-M1 ovládaným "profesionálmi".
      

"Nateraz nemáme nijaké pochybnosti o tom, že lietadlo bolo zostrelené. Príčinou toho je raketový útok pravdepodobne z (radarom navádzaného raketového systému) BUK-M1. Je jasné, že tento systém nemôžu obsluhovať opití proruskí teroristi. Boli to profesionáli," vyhlásil Jaceňuk a podľa agentúry Reuters dal opäť najavo, že Kyjev - podobne ako aj západné štáty - podozrieva Moskvu z podielu na havárii lietadla.
      

Na tlačovej konferencii Jaceňuk uviedol, že od ruskej vlády "neočakáva už nič". "Dodávajú (povstalcom) zbrane, vysielajú bojovníkov. Putin by mal pochopiť, že už stačilo. Toto nie je konflikt medzi Ukrajinou a Ruskom. Toto je medzinárodný konflikt," upozornil Jaceňuk. Dodal, že "Rusko je na strane temna, na strane diabla".
      

Putin v noci na dnes vo svojom vyhlásení kritizoval zneužívanie havárie lietadla malajzijskej leteckej spoločnosti na politické ciele. Putin vo vyhlásení pripomenul, že Rusko obe strany konfliktu na východnej Ukrajine neraz vyzývalo na zastavenie bojových operácií a začatie rokovaní. Súčasne vyjadril presvedčenie, že ak by sa 28. júna na východe Ukrajiny neboli obnovili bojové operácie, "k tejto tragédii (lietadla) by určite nedošlo".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies