Ukrajinský premiér Jaceňuk predstavil daňovú reformu

NETKY.SK • 7 August 2014, 08:22 • 2 min
Ukrajinský premiér Jaceňuk predstavil daňovú reformu

KYJEV - Ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk v stredu predstavil plán zvýšenia sadzieb dane z príjmov.

slovakia

left justify in out

Daňové zmeny zahŕňajú aj novú daňovú triedu pre osoby s vyšším príjmom. Do novej daňovej triedy budú patriť osoby, ktorých príjem presahuje 1 700 USD mesačne.

 

Ukrajinský vládny kabinet sa týmto spôsobom snaží podporiť budúcoročný rozpočet. Verejné financie krajiny ohrozuje konflikt s proruskými separatistami.

 

Súčasný systém dane z príjmov obsahuje dve daňové sadzby. Jedna je vo výške 15 % a druhá vo výške 17 %. Podľa nových pravidiel by vznikli triedy so sadzbami 15 % a 20 % a pribudla by daňová trieda pre ľudí s vyšším príjmom, ktorej by sa týkala sadzba vo výške 25 %. Navrhované zmeny bude ukrajinský parlament schvaľovať v septembri.

 

Premiér Jaceňuk predpokladá, že daňové zmeny do rozpočtu prinesú dodatočných 290 mil. USD. 

 

Daňová reforma sa považuje za potrebnú súčasť snáh o udržanie rozpočtového deficitu pod kontrolou a splnenie požiadaviek najvýznamnejšieho veriteľa Ukrajiny, ktorým je Medzinárodný menový fond. "Ako šéf vlády verím, že rozpočet na rok 2015 musí byť schválený a vyrátaný na základe nového daňového systému,“ povedal Jaceňuk. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona